Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Danas počinje 8. „Be:femon“: Festival otvara glumica Svetlana Bojković

Danas počinje 8. „Be:femon“: Festival otvara glumica Svetlana Bojkovićtrg_fontane

Bečejski festival monodrame „Be:femon“ danas (21. oktobra) u 20 časova svečano će otvoriti glumica Svetlana Bojković, saopštio je organizator festivala Gradsko pozorište Bečej.

Pre otvaranja festivala biće upriličen razgovor sa Svetlanom Bojković od 18.30 časova u velikoj sali Gradskog pozorišta, a potom će prisutni moći da pogledaju i izložbu „Umetnost glume ili traganje za istinom“ koja će biti postavljena u gornjem foajeu.

Prva monodrama na „Be:femonu“ je „Sve je do nas“ koju izvodi Emir Hadžihafizbegović. Reč je o njegovom autorskom projektu u samostalnoj produkciji iz Sarajeva.

„Sve je do nas” govori o stanju duha, o razlozima zašto se dešavaju stvari na koje možemo uticati, a ne želimo da utičemo.

Emir Hadžihafizbegović glumi profesora matematike koji ostaje bez posla, a time gubi i materijalnu sigurnost – zato što govori istinu. Sa druge strane, duhovno se uzdiže i postaje srećan. To je priča koja nas tera da se restartujemo, da se borimo i da krenemo putem koji omogućava prosperitet. Hadžihafizbegović dotiče sve segmente balkanske društvene stvarnosti – politiku, biznis, veru.

Dan kasnije, 22. oktobra publika će imati priliku da pogleda dve monodrame. U 17 časova počinje monodrama „Školjka šumi“ u izvođenju Maruške Aras, po tekstu Slobodana Novaka i u režiji Hrvoja Korbara, u produkciji „Teatro VeRRdi i Kunst Teatar“, Zadar-Zagreb, a u 20 časova monodramu

„Mister Bufo“ po tekstu Darija Foa igra Dražen Šivak u režiji Lee Delong, a u produkciji „Grupa i Triko cirkus teatar“ iz Zagreba.

Trećeg dana „Be:femona“, 23. oktobra u 17 časova na redu je monodrama „Klamov rat“ na mađarskom jeziku po tekstu Kai Hensela koju igra Šandor Laslo u režiji Kinge Mezei, a u produkciji Narodnog pozorišta Subotica.

Istog dana u 20 časova monodramu „Nadežda Petrović“ po motivima prepiske Nadežde Petrović igra Biljana Đurović u režiji Božidara Đurovića i u produkciji Festivala monodrame i pantomime iz Zemuna. U subotu, 24. oktobra, u 20 časova zatvara se Bečejski festival monodrame predstavom „Nana“, po motivima romana „Nana” Emila Zole igra Milena Božić u režiji Tijane Vasić, a u produkciji „Mostarta“ iz Beograda.

Najbolju monodramu 8. „Be:femona“ bira žiri: Dušanka Glid Stojanović, Tamara Krcunović i Marta Bereš.

Cena ulaznice je 200 dinara.

B.M. (Foto: RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *