Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Konkursi Kancelarije za mlade: O herojima, iluzijama i kulturi

Konkursi Kancelarije za mlade: O herojima, iluzijama i kulturitrg_fontane

Kancelarija za mlade opštine Bečej objavila je tri konkursa za mlade od 15 do 30 godina starosti sa teritorije opštine Bečej.

Tema literarnog konkursa je „Heroji našeg doba“.

„Kroz konkurs želimo da se upoznamo sa sistemom vrednosti koji neguju mladi u današnje vreme, odnosno kroz ličnosti koje za njih predstavljaju lidere, uzore i heroje“, kažu u Kancelariji za mlade.

Radove na srpskom i mađarskom jeziku mladi mogu da pošalju na i-mejl [email protected] do 22. marta, a žiri u sastavu dr Žarka Svirčev, Ivana Petrović, profesorka srpskog jezika i književnosti, Monika Nađ Cigura, profesorka mađarskog jezika i književnosti, odlučiće o najkreativnijem radu, čiji će autor biti nagrađen e-knjigom i godišnjom članarinom u Narodnoj biblioteci.

Tema foto-konkursa je „Igra iluzije“. Fotografiju (jednu po osobi) mladi mogu da pošalju na i-mejl [email protected] do 22. marta sa naznakom „za foto-konkurs“. Zabranjeno je korišćenje Fotošopa i drugih programa za obradu fotografija.

Stručni žiri u sastavu Laslo Rac, Danijel Rauški i Arpad Šipoš odlučiće o najkreativnijem radu, čiji će autor dobiti Nikon D3500 fotoaparat i ulaznicu za dvoje u Muzej iluzije u Beogradu.

Video konkurs nosi naziv „Budi COOLturan!“. Video ili skeč u trajanju od 1 do 5 minuta mladi mogu da pošalju na i-mejl mla[email protected] do 26. marta sa naznakom „za video konkurs“.

„Kroz konkurs želimo da afirmišemo mlade da kroz kratak snimak prikažu šta za njih znači biti kulturan u današnje vreme ili da motivišu svoje vršnjake da budu kulturni“, saopšteno je iz Kancelarije za mlade.

Stručni žiri u sastavu Miloš Blažin i Marijana Đaković odlučiće o najkreativnijem radu, čiji će autor biti nagrađen GOPRO kamerom.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *