Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Opština Bečej: Asfaltiranje po jedne ulice u svakoj mesnoj zajednici

Asfaltiranje po jedne ulice u svakoj mesnoj zajednici

Opština je obezbedila oko 90 miliona dinara (sa PDV-om) za asfaltiranje po jedne ulice u svakoj mesnoj zajednici na teritoriji opštine Bečej, rekao je predsednik opštine Vuk Radojević kada je tokom vikenda prisustvovao revitalizaciji dela – oko 250 metara – Proleterske ulice u Novom selu.

Radnici izvođača radova rekli su novinarima da prilikom revitalizacije ulica dobija novi asfaltni sloj na dužini oko 250 metara, širina puta je 5 metara, kao i pre, a debljina novog asfaltnog sloja treba da bude 8 centimetara (prvi sloj dva centimetra, a završni 6).

„Ovih dana ćemo asfaltirati Sinđelićevu u Bečeju, zatim Šipoša Janoša u Bačkom Petrovom Selu i Svetozara Markovića u Bačkom Gradištu. Ako tome dodamo prethodno asfaltirane tri ulice, Ive Lole Ribara u Drljanu, Proletersku u Radičeviću, gde se prvi put jedan deo asfaltirao, deo Svetozara Miletića u drugoj mesnoj zajednici, dolazimo do podatka da smo tih 90 miliona uložili na ovaj način poštujući potrebe građana“, rekao je Radojević i podsetio na to da je većina građana koja je učestovala u anketi „Budžet po meri građana“ kao prioritet upravo istakla asfaltiranje, saniranje i revitalizaciju saobraćajnica.

Ulica Sinđelićeva trebalo bi da dobije novi asfalt u dužini od 350 metara, ulica Šipoša Janoša u Bačkom Petrovom Selu treba da bude asfaltirana u dužini od 600 metara, a Svetozara Markovića u Bačkom Gradištu u dužini od 1.060 metara.

Radojević je najavio da će opština u narednom periodu da realizuje projekat javno-privatnog partnerstva za sanaciju i asfaltiranje svih ulica na teritoriji opštine Bečej.

Upitan da li postoji rok kada bi se navedeno javno-privatno partnerstvo oformilo i koliko bi to koštalo opštinu, Radojević je odgovorio da najpre treba da se uradi projektno-tehnička dokumentacija, a to podrazumeva obilazak svih ulica na teritorije opštine.

„Kada se završi ta dokumentacija, s tim modelom idemo pred Komisiju za javno-privatno partnerstvo gde se obrazlaže elaborat koji ekonomski potvrđuje značaj i potvrđuje da će na taj način opština zapravo uštedeti u odnosu na način da bi asfaltirala sve te ulice“, kazao je Radojević.

Predsednik opštine očekuje da će projektno-tehnička dokumentacija biti spremna iduće godine, kao i elaborat.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *