Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Izdvajamo

NASLOVNA BR 862

Okončan još jedan „Bečej noću“: Festival je posetilo oko 20.000 ljudi

Sedmi festival „Bečej noću“ i nastupe Kikija Lesendrića i „Pilota“, „Fanki đira“ i bečejskih „Maršala“, a potom „Lexington benda“, Dejan Petrović big benda i „Lóci játszik“ iz Mađarske, po procenama organizatora, posetilo je više od 20.000 ljudi.

Štab za vanredne situacije opštine: Ukinuta je vanredna situacija na otvorenim bazenima

U krugu kompleksa otvorenih bazena sportskog centra 14. juna ukinuta je vanredna situacija proglašena 10. marta 2023. godine zbog opasnosti izazvane aktiviranjem bušotine/bunara. Iz opštine je ranije najavljeno da bi sezona kupanja trebalo da počne početkom jula.

Izborna komisija: Za SNS 56,6, za SVM 23,46, za „Samo lokalno“ 11,29, za POKS-NDSS 4,61% glasova

Na izborima u opštini Bečej pobedila je izborna lista SNS sa 9.180 glasova, za listu SVM-a glasalo je 3.806, za „Samo lokalno – Milan Bokun“ 1.831, a za POKS – Novi DSS“ 747 građana.

Nezvanični rezultati izbora: Pobeda SNS za samostalnu vlast u Bečeju

Po nezvaničnim rezultatima izbora u Bečeju SNS ima 22 odbornička mesta u lokalnom parlamentu,SVM 9 odborničkih mesta, „Samo lokalno – Milan Bokun četiri odbornička mandata, a „Nada za Bečej – Svi za Bečej – POKS – Novi DSS“ jedno odborničko mesto.

Sedam dana do lokalnih izbora: Četiri izborne liste na predstojećim izborima u Bečeju

Zanimljivo je da do 20. maja nijedan učesnik na izborima nije održao konferenciju za medije na kojoj bi novinari bili u prilici da postave pitanja, pre svega o tome iz kojih izvora planiraju da se finansiraju velika obećanja data pre izbora.

Plan razvoja opštine do 2030. godine: Biće šetališta i plaže, novih biciklističkih staza, trotoara, kanalizacije, reciklaže

Planirana je rekonstrukcija i izgradnja prečištača za otpadne vode, rekonstrukcija i izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže…

Lokalni izbori: I bojkot i izlazak i cirkus – a građani?

Skupština Srbije usvojila je 23. aprila izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, čime je omogućeno da lokalni izbori u gradovima u kojima nisu održani u decembru, budu spojeni sa već raspisanim izborima za gradsku vlast u Beogradu, koji će biti održani 2. juna.

Kancelarija za mlade: Jubilarni humanitarni turnir u uličnom basketu

Humanitarni memorijalni turnir „Slobodan Malešev Bobica“ u uličnom basketu biće održan od 5. jula do 7. jula na gradskom trgu. Turnir koji organizuju Kancelarija za mlade opštine Bečej i Košarkaški klub Bečej puni 10 godina i ove godine ima podršku i Košarkaškog saveza Srbije.

Kompleks bazena: Sezona kupanja počinje verovatno do kraja nedelje

Sezona kupanja na kompleksu otvorenih bazena sportskog centra uprkos najavama nije počela danas, 1. jula. Direktor sportskog centra Čaba Andruško rekao je da se nada da će sezona kupanja početi do kraja nedelje, nakon dobijanja rezultata o uzorkovanju vode.

U okviru projekta „Niklo kao ja“: Bečej je dobio aromatični vrt

Aromatični vrt u Bečeju nalazi se u naselju „Sever Đurkić“, a uredili su ga profesionalni baštovani uz veliku podršku zajednice „Komšije za komšije“, koja brine o uređenju zelenih površina.

Energetska sanacija u Bečeju: Hoće li biti konkursa za energetski ugrožene kupce?

Građani opštine Bečej još ne znaju da li će energetski ugroženi kupci imati priliku da na javnom pozivu za energetsku sanaciju kuća i stanova konkurišu za zamenu stolarije, kotlova, izolaciju… sa 90 odsto opštinske subvencije.

Nedelju dana do „Bečej noću“: Nastupiće Lesendrić, Dejan Petrović big bend, „Lóci játszik“…

„Bečej noću“ biće održan 14. i 15. juna na gradskom trgu, a među onima koji će održati koncerte su Kiki Lesendrić , Dejan Petrović big bend, „Lexington bend“, „Lóci játszik“.

Narodna biblioteka: Počinje „Nedelja džentlmena“

Tradicionalna manifestacija Narodne biblioteke Bečej „Nedelja džentlmena“ počinje 3. juna i završava se 9. juna. Programi su namenjeni svima, ali prevashodni cilj manifestacije je popularizacija čitanja među muškom populacijom.

Bečejska premijera: „Kompletna istorija pozorišta (ukratko)“

Bečejska premijera predstave „Kompletna istorija pozorišta (ukratko)“ zakazana je za 1. jun u Gradskom pozorištu. Predstava je nastala po motivima teksta Meta Tompsona, u koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Majske igre: Hrabrost da se u dečijem i omladinskom pozorištu govori o velikim temama

Majske igre – najveći i najstariji međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih u Srbiji – 66. put biće održane od 13. do 17. maja u Gradskom pozorištu Bečej.

Évadzáró a Petőfi kultúrkörben: Több mint kétszáz fellépő

„Készülünk a Szent István-napi rendezvényre, amelyet augusztus 16-án és 17-én tartunk ünnepi műsorral, a magyarországi Republic együttes koncertjével, főzőversennyel, gyermekprogramokkal és utcabállal”, mondta Ricz.

Than Emlékház: Thanoda, Alkotótábor és Barangoló

Három tábort szerveznek majd az óbecsei Than Emlékházban a nyári szünetben. A tábor szervezője Gyurcsik Renáta óvónő, aki 6-10 éves gyerekeket vár, és a létszám 15 főre van korlátozva.

Helyhatósági választások: Négy lista lesz Óbecsén

Az óbecsei választási bizottság a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség választási listái után (ezeket a listákat előző számunkban bemutattuk) május 12-én kihirdette az óbecsei helyhatósági választásokon részt vevő hármas és négyes számú listákat is.

A község fejlesztési terve 2030-ig: Lesz strand, utak, új szociális-védelmi szolgáltatások, csatornahálózat

Óbecse 2024-2030. közötti időszakra vonatkozó fejlesztési terve az éppen lezárult közvitát követően (senki nem volt jelen) a községi képviselő-testülethez kerül elfogadásra.